OneCoin-investorer anklager BNY Mellon for å ha spilt rolle i 4 milliarder dollar

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Bank of New York Mellon (BNY Mellon) blir ført til retten på grunn av sitt påståtte engasjement i Ponzi-ordningen OneCoin på 4 milliarder dollar, ifølge rettsdokumenter publisert av CoinDesk tidligere i dag.

Gruppesøksmålet er endret av investorene Donald Berdeaux og Christine Grablis for å inkludere den store amerikanske banken.

Berdeaux og Grablis søker erstatning mot OneCoin og dets ledelsesdager etter en eksplosiv etterforskning av Buzzfeed News og International Consortium of Investigative Journalists, fant BNY Mellon hadde behandlet rundt 137 millioner dollar i midler knyttet til OneCoin-svindelen.

Ifølge rapporten la investorene inn rundt 1 million dollar i selskapet og hevder at banken behandlet betalingene for fire år siden og markerte det som en mulig Ponzi-ordning gjennom en intern etterforskning i desember 2016. Imidlertid hevder investorene at banken gjorde det ikke sende inn en mistenkelig aktivitetsrapport (SAR) til Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) før i februar 2017.

Banken nektet å kommentere CoinDesk-rapporten.